Livrare gratuita la comenzi de peste 150 ron
Livrare gratuita la comenzi de peste 150 ron
Cum sa potrivesti un ceas cu tinuta ta!

Cum sa potrivesti un ceas cu tinuta ta!

Reguli de urmat pentru ceasul tau ca sa se potriveasca  cu tinuta ta?

Suna puțin prea mult?

Imagineaza-ti un barbat intr-un costum la un eveniment elegant. Are stil și o postură care atrage atenția tuturor. El întoarce ocazional încheietura mâinii pentru a verifica timpul ... si are la mana un ceas sport  din plastic. 
FAIL !!

Aceasta este puterea unui ceas de mână, domnilor - poate să spargă sau să construiască o tinuta!

Deoarece bărbații poartă bijuterii limitate, un ceas este o expresie a personalității lor. Cele mai bune ceasuri de mana sunt simple, versatile, sofisticate si clasice.

Majoritatea bărbaților preferă să dețină mai mult de un ceas, astfel încât să poată purta ceasul potrivit pentru a-și completa tinuta.

Stilul ceasului pe care il alegeți trebuie să corespundă tinutei dvs.

Iata care sunt cele 5 reguli de potrivire a ceasurilor ?

 

1  - Potriveste formatul ceasului tau cu formalitatea tinutei.


Ceasuri digitale sau analogice?


Care este diferența?

Ceasurile analogice au un cadran ce arata  ora și minutul cu marcaje sau numere care afișează o zi de 12 ore. Aceste ceasuri sunt considerate clasice și formale, făcându-le potrivite pentru afaceri sau o întâlnire.

Ceasurile digitale au un afișaj LCD sau LED care arată timpul în formă numerică. Aceste ceasuri sunt considerate casual/sport.

 

Categoriile de ceasuri:


Lăsând ceasurile smartwatch afara din ecuație, există cinci categorii de ceasuri pe care majoritatea bărbaților le dețin : 

Ceasurile elegante - Un ceas cu un cadran alb și fără complicații și o curea de piele neagră.. Ceasurile cele mai formale sunt cele care arată doar ore, minute, secunde și poate data.


Ceasuri Diving - De asemenea, numite ceasuri pentru scufundări, acestea au fost purtate inițial ca ceas pentru lucru. Concepute pentru scufundări sub apă, aceste ceasuri au o rezistență la apă de până la 100 de metri.
Nu vă inspirați din filmele James Bond și purtați un ceas de diving cu un costum. Asta e echivalentul purtării unui costum cu cizme de lucru.


Chrono / Ceasuri sportive - Nu este un ceas de îmbrăcăminte adevărat, dar poate fi destul de elegant, mai ales la brandurile mai mari. Ceasurile sport sunt durabile și realizate din plastic de înaltă calitate. Deobicei aceste ceasuri au functii interesante precum altimetre, tehnologie GPS, monitoare puls și o serie de alte funcții pentru un stil de viață activ.

Nivele de formalitate

Tinuta cu Cravată neagră - Pentru evenimentele oficiale, simplitatea este esențială. Un simplu ceas în stil clasic și o curea neagră va merge perfect aici.

Îmbrăcăminte de afaceri - Pentru afaceri  mergeți cu un ceas de aur sau argint simplu și clasic, cu un cadran subțire. Un costum  închis este cel mai bine asociat cu un ceas clasic si o curea din piele.

Business Casual - Un costum de culoare deschisă, fără cravată, este cel mai bine complimentat cu un chronograf sau chiar un smartwatch.

Casual - Dacă un ceas are o bandă metalică, este considerat mai puțin formal. O curea metalică este în general potrivită pentru uzură casuală, în timp ce o curea din piele este potrivită pentru un eveniment mai elegant. Ceasurile digitale trebuie purtate numai cu haine casual sau cu haine sport.


Sport - Pentru activități sportive un ceas clasic ar fi inadecvat. Un ceas sport are cureaua, carcasa și cronometrul protejate cu materiale care vă permit să vă concentrați asupra activității.

tipuri de ceasuri pentru ocazii

 

2. Pielea complementeaza pielea  

Materialul și culoarea încălțămintei tale reprezintă o referință potrivită pentru alegerea ceasului. 


Un ceas care are curea neagra trebuie purtată cu pantofi și curea neagră; o curea maro cu un ceas care are curea maro. 

 

3. Metalul complimenteaza metalul

Carcasa metalică a ceasului ar trebuii să completeze accentele metalice ale celorlalte accesorii. Forma cadranului poate fi pătrata, dreptunghiulara si rotunda. Finisajul pe carcasă poate fi mat, lucios, sau modelat.

Metalele utilizate poate fi oțelul, aurul, argintul, platina și titanul.

Iti recomand să complimentezi culoarea metalului cu ceasul și inelul, astfel încât toate accesoriile tale, de exemplu, să fie din aur.

4. Cand esti indecis potriveste culoarea ceasului cu cea a curelei. 

Negrul este, în general mai elegant, dar asta nu face mereu alegerea potrivita. Uneori pantofii maro o alegere mai bună. 


Pielea neagră este mai formală decât maro. Un ceas care are curea negra este mai potrivită pentru evenimentele formale. Insa daca sunteti indecis in privinta ceasului cea mai buna alegere este sa iti potrivesti culoarea ceasului cu cea a curelei.

 

5. Alege un ceas în funcție de dimensiunea ta


Pentru cel mai bun efect, alege un ceas în funcție de dimensiunea ta. Ceasurile ar trebuii să fie proporționale cu corpul tău. Bărbațiilor subțiri recomand ceasuri subțiri, în timp ce bărbatii mai mari pot purta ceasuri care au cadran mare și robuste.

Utilizați aceste sfaturi pentru a vă asigura o armonie între haine și ceas.


Scrie un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte.

Comment are moderated