Livrare gratuita la comenzi de peste 150 ron
Livrare gratuita la comenzi de peste 150 ron
Pe ce mana se poarta ceasul sau cum se poarta ceasul ?

Pe ce mana se poarta ceasul sau cum se poarta ceasul ?

Purtarea unui ceas pe mâna stângă a devenit aproape un  reflex, dar v-ați întrebat vreodată de ce? În mod normal, aceste gânduri nu iti trec prin minte, suntem obișnuiți să purtăm ceasuri  pe mâna stângă și asta este.

Deși majoritatea oamenilor le poarta pe încheietura stângă, unii îl poartă pe dreapta. S-ar putea să fi auzit, de asemenea, că bărbații ar trebui să poarte ceasurile pe mâna stângă, în timp ce femeile ar trebui să le poarte pe dreapta.
 

Există o explicație logică și practică pentru acest lucru si are și un trecut istoric.

ceas de buzunar

Din punct de vedere istoric, bărbații au folosit ceasuri de buzunar până la începutul secolului al XX-lea, în timp ce numai femeile foloseau ceasuri de mână. Ceasurile de buzunar au devenit populare în timpul războaielor, deoarece acestea erau utile pentru coordonarea activităților militare.

Cu toate acestea, ceasurile au fost mari pentru standardele de azi și au fost purtate de ofițeri în pungi de piele personalizate care erau legate de încheieturile mâinilor. Aceasta a fost o necesitate pentru că ceasurile aveau roți imense de echilibrare și erau foarte fragile și se puteau rupe ușor.

 

Pentru a-și proteja cronometrele de deteriorări, ei le pastrau pe mâna mai puțin dominantă a purtătorului. Deoarece majoritatea persoanelor sunt dreptaci, ceasurile erau purtate pe mâna stângă.

 

De aici provine si spunsul meu:  Vei folosi mâna dominantă mai des, astfel vei păstra cu ușurință controlul ceasului pe mana stânga. De asemenea, purtarea pe mâna stanga face ceasul mai puțin expusă la deteriorare, rupere sau zgârieturi.

 

După cum observi nu există nici o regulă in conduită sau industria fashion care indica regula purtării pe mana stangă. Cine sustine asa ceva este informat gresit.

 

O alta intrebare este : pe ce mana poarta femeile ceasul ? 

Multi cred ca femeile trebuie sa poarte ceasurile pe mana dreapta, total gresit. 
Această afirmație nu are nicio susținere științifică. În unele ocazii, femeile folosesc ceasuri mai mult ca un accesoriu de modă, acesta este unul din motivele pentru care  poartă ceasul pe mâna dreaptă - pentru a atrage mai mult atenția asupra stilului lor. Presupun că acest lucru este doar un stereotip sau un lucru cultural în anumite comunități.

 

pe ce mana se poarta ceasul femei

Concluzia

 

Dacă purtați un ceas, ar trebui să îl purtați așa încât să vă fie potrivit. Deci ceasul se poarta pe mana stanga sau dreapta?  Pentru aceasta nu există reguli stricte, ci doar motive practice, deci decizia finală iți aparține!


Scrie un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte.

Comment are moderated